Vækst og forbedret arbejdsmiljø hos Asp Produktudvikling

Asp Produktudvikling, der er specialister i løfte- og håndteringsudstyr til bygge- og anlægsbranchen, har netop modtaget 200.000 kr. i tilskud fra Lokale Aktionsgrupper (LAG) takket være indsatsen fra erhvervskonsulent, Kirsten Heisz, Erhverv Væksthimmerland. Denne støtte har ikke blot gjort virksomheden mere effektiv, men også forbedret arbejdsmiljøet markant, imens det har styrket konkurrenceevnen.

Udover at producere løfte- og håndteringsudstyr, er virksomheden også kendetegnet ved at produktudvikle og lave kundetilpassede løsninger. Asp Produktudvikling har i kraft af LAG-midlerne investeret i værktøj og udstyr, der har gjort arbejdspladsen mere sikker og produktiv.

Virksomheden har nu støjabsorberende vægge, nyt udsugningsanlæg, slibekabine, en kran til at håndtere tungt jern, en pladesaks og en ny automatisk sav. Disse investeringer har ikke kun betydet bedre forhold for de eksisterende medarbejdere, men har også muliggjort ansættelse af flere medarbejdere, herunder en produktions teknolog og to lærlinge, imens der også er plads til endnu en fleksjobber i virksomheden. Asp Produktudvikling beskæftiger i dag 7 ansatte, og er netop i gang med at ansætte en studentermedhjælper, som skal stå for virksomhedens markedsføring.

Den forbedrede arbejdsplads har skabt et attraktivt miljø, der tiltrækker flere smede til virksomheden. At have et fokus på arbejdsmiljøet viser sig derfor at være en konkurrencefordel, der gør Asp Produktudvikling til et ønsket sted at arbejde. Samtidig har alle medarbejdere i virksomheden været involverede i denne proces, og man oplever herved stor opbakning og taknemmelighed fra alle ansatte omkring udviklingen.

Samtidig gør det også Asp Produktudvikling til en attraktiv samarbejdspartner, hvor de blandt andet arbejder tæt sammen med virksomheden Kilver. Gennem Asp Produktudvikling hørte Kilver desuden om LAG, hvilket har resulteret i, at de også søgte midler, som de netop har modtaget.

Processerne gøres lettere gennem digitalisering

Takket være Kirsten Heisz og hendes engagement i virksomheden, er Asp Produktudvikling derudover også midt i en imponerende digitaliseringsproces. Kirsten har formået at bringe Asp Produktudvikling i kontakt med Erhvervshus Nordjylland, der igennem projektet AddSmart har hjulpet med et program til at udvikle skitsetegninger og implementere et nyt ERP-system.

Dette ERP-system spiller en afgørende rolle i at sikre effektiv dokumentation og styring af processer på tværs af virksomheden. Med digitaliseringen kan Asp Produktudvikling nu operere mere effektivt samtidig med, at virksomheden bibeholder sit fokus på høj kvalitet og et godt arbejdsmiljø.

”LAG-midler er med til at gøre en stor forskel i mange virksomheder i Vesthimmerland. Og det er Asp Produktudvikling et godt eksempel på. Det er godt, at der kan findes økonomiske midler til vækst. Og positivt, at Simon også har mod på at træde ind i et program som AddSmart, der også kan bidrage til at gøre en forskel i produktionsvirksomheder. Her kan der trækkes på mange specialister med hver deres baggrund. Simon og Asp Produktudvikling ønskes god vind fremadrettet” Udtaler Kirsten Heisz

Alt i alt har det dermed ikke blot ført til økonomisk støtte, men også til en betydelig forbedring af arbejdsforholdene og virksomhedens strategiske udvikling. Asp Produktudvikling er et eksempel på, hvordan professionel rådgivning, adgang til støtteprogrammer og engagement til udvikling kan skabe reel værdi og bæredygtig vækst i danske virksomheder, som gennem denne udvikling også bliver mere konkurrencedygtige.

Scroll to Top