Stor interesse for anvendelse af nye teknologier i produktionsvirksomheder

SmartLab Besoeg Svend Aage Hansen AAU scaled 1

Interessen for at blive klogere på fremtidens smart produktion og indførelse af nye teknologier var stor blandt de Nordjyske virksomheder, da Aalborg Universitet onsdag eftermiddag (d. 17-08-2022) åbnede dørene til deres SmartLab.

Som produktionsvirksomhed er der store gevinster at høste ved at investere i og optimere produktionen ved hjælp af data og nye teknologier. Det var netop emnet denne eftermiddag, hvor Aalborg Universitet og Nordjyske virksomheder i fællesskab delte ud af deres erfaringer og viden omkring anvendelsen af de muligheder, som de nye teknologier giver.

Omdrejningspunktet for arrangementet var Aalborg Universitets SmartLab, som er en lille fabrik, der demonstrerer, hvordan produktionsvirksomheder kan drage fordel af smart produktion-teknologier. Og denne eftermiddag kunne deltagerne høste en masse erfaring og viden om bl.a. 3D skanning, 3D print, exoskelletter, IOT mm.

SmartLab Besoeg Professor Ole Madsen AAU scaled 1
SmartLab Besoeg scaled 1

Digitaliseringsprojekt står bag arrangementet
Arrangementet på SmartLab udspringer af digitaliseringsprojektet Nordvest Smart Production, hvor man gennem et stærkt samarbejde har knækket koden til at skabe innovation og udvikling i små- og mellemstore produktionsvirksomheder, når det gælder deres digitale transformation. Projektet, som nu er afsluttet, har understøttet lokale virksomheder i Vesthimmerlands- og Jammerbugt Kommune, og er senere hen blevet udvidet til Thisted- og Mariagerfjord Kommune, og det var netop virksomheder i disse kommuner, der deltog i besøget på SmartLab. Målgruppen for arrangementet var i øvrigt alle virksomheder, der ser et fremadrettet behov for og interesse i at arbejde med digitalisering, uanset om man tidligere havde deltaget specifikt i NVSP projektet

SmartLab Besoeg Casper Schou AAU scaled 2

Flere virksomheder skal med i udviklingen
Med projektets gennemførsel er der lagret meget ekspertviden og stærke kompetencer, og det er nu forhåbningen, at endnu flere virksomheder kan blive inspireret til at komme i gang med at anvende de teknologiske muligheder. De lokale erhvervskontorer er virksomhedernes indgang til den viden og de mange samarbejdspartnere, der findes, herunder blandt andet Aalborg Universitet, som tilbyder at facilitere netværk med fokus på smart produktion.

”Dette arrangement markerer den endelige afslutning på vores flerårige og yderst succesfulde projekt NordVest Smart Production. Med præsentationen af de nyeste teknologiske landvindinger og virksomheders egne bud på erfaringer med teknologianvendelser kan man virkelig se, hvor meget tingene har flyttet sig de seneste 5 år, som projektet har varet.” Udtaler Erhvervschef Dan Skovgaard fra Erhverv Væksthimmerland.

SmartLab Besoeg Swarm production 01 scaled 1
SmartLab Besoeg Swarm production 02 scaled e1661254524893
SmartLab Besoeg Robotteknologi scaled 1

”Vi kan som erhvervskontor kun glæde os over så mange virksomheder, som har været med i projektet, nogle helt fra start til slut, og fremmødet her i dag er også ganske imponerende. Alt tyder på, at både Aalborg Universitet og virksomhederne er klar på at fortsætte den type samarbejde, hvor vi udfører opsøgende innovation i virksomhederne og inspirerer med mere netværk og smart talks ”som denne.”

”Vi ser frem til at være med i en døråbner og facilitator rolle igen!”

Scroll to Top