NordVest Smart Production

Med projektet NordVest Smart Production (NVSP) sætter vi fokus på vores lokale virksomheders digitale transformation.

NordVest Smart Production har til formål at understøtte de lokale virksomheder i Vesthimmerland og Jammerbugt Kommune i at udvikle en mere højteknologisk og fremtidssikret produktion.

Opsøgende innovation

Det unikke ved projektet er den metodiske tilgang; opsøgende innovation. Med metoden er der rettet fokus mod virksomhedernes reelle fysiske og digitale flow gennem målrettede innovationsforløb. Virksomhederne bliver guidet igennem hele innovationsprocessen. Lige fra start hvor de får kortlagt deres potentialer for innovation til slut, hvor de har en løsning til at implementere nye innovationsprocesser og produkter.

Videnssamarbejde

Projektet tager afsæt i partnerskaber mellem virksomheder og videnspartnere med målet om at udvikle innovative løsninger og produkter. I fællesskab med de lokale erhvervservices, Fonden Autonomous, vidensinstitutionerne UCN og Aalborg Universitet samt virksomhederne kvalificeres og løses problemstillinger.

Nomineret til fornem EU-pris

Gennem en stærk indsats har NordVest Smart Production resulteret i mange lokalt forankrede innovationstiltag, og var derfor nomineret i REGIOSTARS Awards 2021. Blandt over 200 tilmeldte støtteprojekter var projektet det eneste danske projekt ud af de sidste 25 finalister.
REGIOSTARS Awards er en årlig konkurrence arrangeret af EU-kommissionen, som udpeger udviklings- og innovative fyrtårnsprojekter, der kan være til stor inspiration for andre regioner og projektudviklere. Vi var derfor meget stolte af at være nomineret til så fornem en pris