Iværksætter Væksthimmerland

Iværksætter Væksthimmerland er et bredt tilbud til dig, der overvejer eller er i gang med at etablere egen virksomhed.

Iværksætter Væksthimmerland
Iværksætter Væksthimmerland er et bredt tilbud til dig, der overvejer eller er i gang med at etablere egen virksomhed. Herunder kan du finde frem til de forskellige tilbud der er til dig inden for rådgivning, netværk, mentorer, kontorpladser og anden relevant information, der kan have betydning i forbindelse med virksomhedsopstart.

Overvejer du at etablere egen virksomhed, kan du få gratis vejledning hos Erhverv Væksthimmerland. På erhvervskontoret yder vi basisvejledning i forbindelse med udarbejdelse af et kvalificeret beslutningsgrundlag før virksomhedsstart samt vejledning gennem den første tid som selvstændig. Du kan også læse mere om virksomhedsstart, virksomhedsformer, skat, moms mv. på www.virksomhedsguiden.dk.

Kom godt i gang gennem sparring 
Opskriften på succes som virksomhedsindehaver er planlægning og de bedste resultater opnås ved at udarbejde en forretningsplan. Er der ting, der ikke er tænkt på i forberedelserne, vil der blive lejlighed til at få dem diskuteret igennem et basal iværksættermøde.
Dette tilbud er både for dig, der går med overvejelser om at blive iværksætter, og til dig, der allerede har taget springet og er påbegyndt i det små. Til dette møde giver vi sparring til, hvordan du kommer godt i gang, hvilke udfordringer der kan være og hvilke regler man skal være opmærksom på. Vi giver således mulighed for at få trykprøvet forretningsideen, og giver et fora, hvor alle usikkerhederne kan luftes.

Vi vil gennemgå forretningsmodellen Business Model Canvas med dig, som du kan se her. Vi tilbyder også hjælp til udarbejdelse og sparring af denne. Forretningsmodellen giver dig et indblik i din forretningsidés kerneværdier og tvinger dig til at tænke på alle aspekter i forretningen. Dernæst vi vil hjælpe dig med at udarbejde en forretningsplan, som er en videreførsel af forretningsmodellen. En forretningsplan kan du se en skabelon for her.

Iværksætternetværk i Vesthimmerland
Gennem Iværksætter Væksthimmerland tilbyder vi også et lokalt og gratis netværksprogram. Netværket mødes seks gange årligt til faglige og inspirerende netværksmøder, hvor du dels bliver klædt på med indlæg fra professionelle rådgivere og dels bliver inspireret af andre iværksættere. Alle møderne vil som udgangspunkt blive afholdt hos Iværksætter Væksthimmerland, Messevej 1A, 9600 Aars, men møderne kan også indeholde virksomhedsbesøg eller aktiviteter på andre adresser.

Der er møde ca. hver anden måned i tidsrummet 16.00 til 18.00. Se de kommende møder under fanen ‘Arrangementer’ her på hjemmesiden eller tryk her.

Indgangsdør til iværksætterprogrammer
Iværksætter Væksthimmerland er en del af den nordjyske understøttende iværksætterindsats, og har derigennem forskellige muligheder for at støtte op omkring udviklingen af din iværksættervirksomhed.

Programmerne:

StartUp Club
Har du netop fået dit CVR-nummer, eller får du det inden længe, og gerne vil komme godt fra start med din nye virksomhed, så er StartUp som skræddersyet til dig. Her kan du foruden gratis vejledning på erhvervskontoret, få et tilskud til indkøb af specialistrådgivning hos f.eks. revisor eller advokat.
Læs mere om StartUp Club her.

IværksætterDanmark
Fra god idé til god forretning – helt lokalt, landet rundt.
IværksætterDanmark giver dig viden og konkrete værktøjer, så du kan gøre din forretningsidé til en succesfuld virksomhed.
Læs mere om IværksætterDanmark her.

Beyond Beta – ny accelerator til hurtigst voksende startups
Beyond Beta er en helt ny accelerator, der hjælper de bedste startups i Danmark med på kort tid at lægge fundamentet til en skalerbar forretning og tiltrække de rigtige investorer.
Læs mere om Beyond Beta her.

Mentorkorps hos Iværksætter Væksthimmerland
For yderligere at styrke indsatsen omkring iværksætteri og støtte op om udviklingen i Vesthimmerland Kommunes iværksættermiljø, er der etableret et lokalt mentorkorps.
– Formålet med et mentorkorps er, at lokale erhvervsledere med en bred erfaring inden for forretningsudvikling, drift, vækst og opstart af virksomheder kobles til og deler deres erfaring med nyetablerede lokale iværksættere, så de får nemmere ved at lykkes med at etablere, udvikle og drive virksomhed i Vesthimmerland, udtaler Kirsten Heisz, Erhvervskonsulent hos Erhverv Væksthimmerland.

En iværksætter, der påtænker at etablere virksomhed og/eller er nyopstartet i Vesthimmerlands Kommune og har et ønske om at udvikle eller styrke sin virksomhed, kan komme i betragtning til et gratis mentorforløb i 12 måneder. Ønskes der yderligere samarbejde herefter, kan dette arrangeres efter kommercielle vilkår indgået mellem mentee og mentor.
Det afgørende for at få en mentor tilkoblet er, at virksomheden har overlevelsespotentiale og ejeren er fuldt engageret i sin virksomhed, er parat til at lytte, gerne vil gå nye veje og eventuelt indgå i et potentielt længerevarende samarbejde.

Valg af mentor
Det er vigtigt, at der er et godt match mellem iværksætteren og mentoren. Ofte kan man ikke alene ud fra CV’et og overordnet indsigt afgøre et match. Der kan være masser af spændende faktorer, der motiverer og driver personer i et match. Derfor vil vi typisk lægge op til, at en interesse om et mentorforløb i anonymiseret version sendes til vores mentorer, der selv vurderer, om de har kvalifikationen og føler, de kan bidrage til iværksætterens og virksomhedens udvikling. Hvis flere mentorer skulle melde sig, vil der blive tale om et valg, der foretages af iværksætteren. Du kan læse mere om den enkelte mentor længere nede på siden.

Ansøgnings- og opstartsproces
Processen starter med, at iværksætteren tager kontakt til Iværksætter Væksthimmerland. I samarbejde mellem iværksætteren og en erhvervskonsulent, vil der blive reflekteret over iværksætterens og virksomhedens udvikling og de mål, iværksætteren ønsker at opnå gennem mentorforløbet. Disse overvejelser skrives ned i anonymiseret form, og sendes ud til mentorerne. Herefter vurderer mentorerne, om de kan bidrage positivt til udviklingen af iværksætterens virksomhed.
Når en mentor er valgt, tager erhvervskonsulenten sammen med iværksætteren initiativ til at aftale det første møde med mentor. Ved det første møde besluttes det, om forløbet skal igangsættes. Der er gensidig fortrydelsesret. Opnås der enighed om, at samarbejdet skal afprøves, munder første møde ud i, at en kontrakt med en fortrolighedserklæring underskrives en kontrakt af mentee og mentor. Derudover aftales de spilleregler, som skal gælde i samarbejdsrelationen. Iværksætter Væksthimmerland stiller værktøjer til rådighed for denne afklaring.

Det er vigtigt at pointere, at ansvaret for mentorforløbet ligger hos mentee. Derudover må mentee indordne sig under mentors tidsrammer og skal møde forberedt op til møderne.
Mentors opgave er at stille sig til rådighed for samtaler og være katalysator for udvikling, men ikke at drive udviklingsprocessen. Derfor er det vigtigt, at mentee selv påtager sig ansvaret for at få mest muligt ud af mentorrelationen og sikre det gode samspil.

Lyder mentorordningen som noget for dig? Så tag kontakt til Erhvervskonsulent Kirsten Heisz (kh@vaeksthimmerland.dk og tlf. 27152338).

Mentorer
Nedenfor kan du læse mere om de enkelte mentorer samt deres baggrund.

Jørgen Mølsted Jørgensen

Jørgen har været leder af Himmerlands Udviklingsråd i 22 år, i dag kendt som Erhverv Væksthimmerland. Han er derfor vant til at have kontakt med både virksomheder og ikke mindst iværksættere. I dag er Jørgen arbejdsfri, men Jørgen deltager stadig i nogle aktiviteter såsom at være direktør for Aars Erhvervscenter og for A/S Nordjysk Agrocenter – begge virksomheder med fokus på udlejning af kontorer, haller mv.

Lars Malling

Lars er uddannet cand.merc.jur og HD (Organisation) og har 24 års ledelseserfaring på strategisk og operationelt niveau bag sig. Han er i dag aktiv som virksomhedsdrifter, investor, inspirator facilitator og iværksætter. Lars har en fornemmelse for, hvad der virker – og også hvad der ikke virker! Lars drives af nysgerrighed og lyst til læring, og fokuserer meget på netværk og værdien heri. Som person anser Lars sig som værende robust, jordbunden og en ildsjæl med et højt drive.

Leif Christensen

Leif er bankuddannet og har mange års erfaring inden for banksektoren med direktørstillinger i blandt andet Spar Nord og Sparekassen Hvetbo. Leif er merkonom i finansiering og skatteret samt en HD i regnskabsvæsen. Leif har ydermere undervist som lektor på universitet og besiddet en lang række bestyrelsesposter. Privat er Leif interesseret i sejlsport og yachtskipper af 3. grad. 

Martin Gregersen

Martin er uddannet indenfor samfundsøkonomi med en overbygning i organisationspsykologi. Martin har mange års erfaring indenfor sundhedsvæsnet med titler som blandt andet sundhedsdirektør og hospitalsdirektør. Martin er også selvstændig rådgiver, og er derfor vant til at rådgive andre og står klar til at være mentor for en iværksætter. Privat er Martin kunstner og tidligere trommeslager.

Per Thy Sørensen

Per har en lang karriere bag sig med ansvarsområder inden for salg, marketing og ledelse. Erfaringen spænder over såvel små som store virksomheder og specielt start af nye virksomheder i Danmark og udland. Senest har Per været direktør på MAT Dania og arbejder i dag i bestyrelser i 6 forskellige virksomheder. Per har en bred erfaringsvifte, som han kan bidrage med.

Preben Stæhr

Preben har stor erfaring med sig med titler som erhvervsmand, investor, mentor, iværksætter og virksomhedsejer. Preben har selv været iværksætter med virksomhederne Turbovent A/S, som i dag hedder Munters A/S, Turbovex og Rotor Gmbh og kan derfor sætte sig ind i, hvad det vil sige at være iværksætter. Prebens store passion er iværksætteri og er klar til at give sine mange erfaringer videre. 

Thorkild Christensen

Thorkild bidrager med sin erfaring som butiksleder i køkken- og hvidevarebrugsen Store Ajstrup gennem 36 år. Thorkild har opbygget en af landets største butikker med køkkener og hvidevarer. Han har, grundet sin erfaring, derfor en bred forståelse for virksomhedsdrift mv. I dag er Thorkild arbejdsfri og ønsker at bidrage med sin viden til en iværksætter, der kunne have gavn af denne.

Toft Kristensen

Toft arbejder i dag hos Lund Dal Invest A/S, LDI Ejendomme A/S og Headal Invest ApS som administrerende direktør. Virksomhederne beskæftiger sig blandt andet med investeringer herunder køb/salg/udlejning af ejendomme, aktier og andre værdipapirer. Han har erfaring fra flere direktør- og økonomichefstillinger samt flere bestyrelsesposter, og han står klar til at dele ud af sin erfaring.