Iværksætter Væksthimmerland

Iværksætter Væksthimmerland er et bredt tilbud til dig, der overvejer, eller er i gang med, at etablere egen virksomhed. Herunder kan du finde frem til de forskellige tilbud, der er til dig inden for rådgivning, netværk, mentorer, kontorpladser og anden relevant information, som kan have betydning for dig i forbindelse med virksomhedsopstart.

Overvejer du at etablere egen virksomhed, kan du få gratis vejledning hos Erhverv Væksthimmerland. På erhvervskontoret yder vi basisvejledning i forbindelse med udarbejdelse af et kvalificeret beslutningsgrundlag før virksomhedsstart samt vejledning gennem den første tid som selvstændig. Du kan også læse mere om virksomhedsstart, virksomhedsformer, skat, moms mv. på www.virksomhedsguiden.dk.

Kom godt i gang gennem sparring 

Opskriften på succes som virksomhedsindehaver er planlægning, og de bedste resultater opnås ved at udarbejde en forretningsplan. Er der ting, der ikke er tænkt på i forberedelserne, vil der blive lejlighed til at få dem drøftet igennem på et basalt iværksættermøde.
Dette tilbud er både for dig, der går med overvejelser om at blive iværksætter, og dig, der allerede har taget springet, og er påbegyndt i det små. Til dette møde giver vi sparring til, hvordan du kommer godt i gang, hvilke udfordringer der kan være, og hvilke regler man skal være opmærksom på i forbindelse med opstart af en virksomhed. Vi giver dig således mulighed for at få trykprøvet forretningsidèen, og giver et fora, hvor alle muligheder og usikkerheder kan luftes.

Vi vil gennemgå forretningsmodellen Business Model Canvas med dig, som du kan se her. Vi tilbyder også hjælp til udarbejdelse og sparring af denne. Forretningsmodellen giver dig et indblik i din forretningsidés kerneværdier og får dig til at tænke på alle aspekter i forretningen. Dernæst vil vi hjælpe dig med at udarbejde en forretningsplan, som er en videreførelse af forretningsmodellen. En forretningsplan kan du se en skabelon for her.

Du har også mulighed for at læse mere om, hvordan du kan få en mentor ved at klikke her

Indgangsdør til iværksætterprogrammer

Iværksætter Væksthimmerland er en del af den nordjyske, understøttende iværksætterindsats, og har derigennem forskellige muligheder for at støtte op omkring udviklingen af din iværksættervirksomhed. Eksempelvis igennem Iværksætterdanmark, som hjælper dig hele vejen fra den god idé til den gode forretning. Det er gratis for dig at deltage i vores workshopforløb, det kræver blot, at du har lysten og viljen til at skabe en forretning for fremtiden.

Hvis du allerede er i gang med din forretning, men mangler hjælp til at tage det næste skridt på dit iværksættereventyr, så kan NextStep være en mulighed for dig. Med NextStep får du 1:1 specialiseret sparring af en vækstguide. Du kan derudover også få tilskud til kompetenceudvikling, som bidrager til at understøtte dine vækstambitioner. Dette tilskud kan blandt andet bruges til et salgskursus, opsætning af den gode hjemmeside og meget mere.

“Vi har fået en usædvanlig god oplevelse gennem Erhverv Væksthimmerland. Konsulenten er engagereret og har leveret langt mere, end vi kunne have forventet. Konsulenten forstår vores behov og ser igennem med de “novice-fejl”, vi alle har som iværksætter. Han er hurtig til at etablere et møde og kommer gerne herud – det er vigtigt for os!”

Mette og Peter, Casa Jada

“Jeg stod i en situation, hvor en stor webshop ville sælge mine produkter, men jeg havde ingen grundlæggende viden om b2b salg. Derfor har det været en stor gevinst for ”Det barnlige univers” at blive tilknyttet Erhverv Væksthimmerland. Så havde jeg et bagland med alt den viden, jeg manglede. Det gav tryghed.
Jeg kan på det varmeste anbefale at tage kontakt til Erhverv Væksthimmerland. Der ligger en guldgruppe og venter for en iværksætter.”

Erhverv Væksthimmerland har været værdifuld for min startup og har hjulpet til, at jeg har følt mig tryg i min opstart. Deres hjælp har været helt uundværlig, og de har virkelig sparket døren op til ekstraordinære muligheder. Deres konstruktive sparring på businesscasen har hjulpet med at finjustere vores planer og strategier. Jeg har været imponeret over deres aktive deltagelse på både nationale og internationale møder, hvilket har åbnet op for relevant netværk og potentielle kunder. Deres konstruktive og aktive deltagelse i sparringsmøder har også målrettet og præciseret vores overvejelser om positionering på markedet. Jeg er virkelig taknemlig for alt, hvad Erhverv Væksthimmerland har gjort for os.

Carolina Lura, LuCa-Tech

Erhverv Væksthimmerland har været guld værd for mig igennem opstarten af min virksomhed. Jeg har altid fået hurtig og grundig vejledning, til hvad end jeg har haft brug for. Rejsen hen mod at blive virksomhedsejer er blevet langt mere overskuelig med deres hjælp.

Victoria Juul, Handmade by Victoria
Iværksætternetværket – gratis netværksprogram

Gennem Iværksætter Væksthimmerland tilbyder vi også et lokalt og gratis netværksprogram. Netværket mødes seks gange årligt til faglige og inspirerende netværksmøder, hvor du dels bliver klædt på med indlæg fra professionelle rådgivere og dels bliver inspireret af andre iværksættere. Alle møderne vil som udgangspunkt blive afholdt hos Iværksætter Væksthimmerland, Messevej 1A, 9600 Aars, men møderne kan også indeholde virksomhedsbesøg eller aktiviteter på andre adresser.

Har du spørgsmål, så kontakt
Rebecca Knudsen
Rebecca KnudsenErhvervskonsulent
+45 25 36 20 66
rk@vaeksthimmerland.dk
Relevante sider

Mentorkorps

En iværksætter, der påtænker at etablere virksomhed og/eller er nyopstartet i Vesthimmerlands Kommune, kan komme i betragtning til et 12 måneders gratis mentorforløb.

StartUp Club

StartUp Club er for dig, der ønsker at skabe din egen virksomhed eller så småt er i gang. Du har idéen og konceptet, men ønsker professionel og uvildig vejledning i din opstart.

Forretningside

Hvis du overvejer at starte op som iværksætter står vi klar til at hjælpe dig – det koster ikke noget. Udfyld formularen, og så bliver du kontaktet af en Erhvervskonsulent.