Frk. Kold – stedet man længe har manglet

Dét, der startede som en ironisk kommentar om at skifte branche, har nu udviklet sig til et populært møde- og spisested i Aars, som man nødig vil undvære igen.

Fra tanke til handling

Der skulle ikke engang gå et år fra, at Anette Kold fik ideen om at starte sin egen café, til første bestilling blev serveret. Hun havde i en periode forinden overvejet at skifte branche fra sin daværende stilling i kriminalforsorgen, men vidste ikke selv, hvad hun ville. Men en tur i butikken Wagner og en tilfældig samtale med vores erhvervskonsulent, Søren Rigborg, resulterede i, at en idé blev plantet. Nu ejer Anette Kold et populært møde- og spisested, som hun får hjælp til at drive af sin kok, sin højre hånd og sit øvrige, dygtige personale.

Frk. Kold

Morten Rossing og Anette Kold

En service, der matcher Anettes personlighed

Først var det tiltænkt, at Frk. Kold skulle være en vin- og tapasbar, men konceptet har udviklet sig til at være en café eller spise- og mødested, om man vil: ”Jeg lytter meget til, hvad kunderne ønsker. Jeg ville jo have en vin- og tapasbar, men nu er det blevet det, kunderne gerne vil have. Dét, der gør andre glade, gør mig glad”, fortæller Anette.

Frk. Kold har nu et menukort med et bredt udvalg af retter, uanset om det er den store eller den lille sult, der byder sig. Ved selskaber er det desuden også muligt at bestille andet mad som for eksempel streetfood med gourmethotdogs, wraps eller noget helt tredje.

Mere service kræver flere hænder   

Anette fortæller selv, at hun har den mest krøllede hjerne. Så med en café i konstant udvikling og nye ideer, har det været nødvendigt for hende at ansætte en højre hånd. Han har 25 timer om ugen og skal medvirke til, at Anette får mere tid. Desuden er han i modsætning til hende organiseret og struktureret, hvorfor de ifølge Anette er et godt match.

Dog er hendes ustrukturerede og fleksible sider også en styrke, når kunderne ringer og spørger efter retter, som ikke er på menukortet: ”Forleden ringede en person og spurgte, om jeg havde brunch. Det måtte jeg svare nej til, men at jeg lige kunne bikse noget sammen”.

Et sted med plads til alle

En af de vigtigste værdier hos Frk. Kold er, at der skal være plads til alle – uanset alder eller interesser. I børnenes ferier kan de komme ind og opleve cafélivet, hvor der blandt andet er mulighed for at drikke børnevenlige drinks og spille spil. Strikkeklubben nyder også at bruge tid på caféen og når der er sport på programmet, omdanner Anette sin café til en sportscafé. I weekenderne er der plads til de festglade, imens der om dagen er mulighed for at mødes over kaffe, mad eller det man lige har lyst til. Derfor lever Frk. Kold op til ønsket om at være et sted, hvor alt er kombineret.

Frk. Kold 5

Denne menu findes ikke på menukortet – lavet af Anette som brunch

Frk. Kold 3

Hjælpen fra Erhverv Væksthimmerland

Anette havde mange møder med vores erhvervskonsulent, Søren Rigborg, til at starte med, hvor han blandt andet var med til at udarbejde forretningsplanen og var der, hvis der var behov for vejledning og sparring. ”Det er fantastisk givende at have møder med Søren, han har været god til at fortælle, hvad man skal have styr på for at starte op” fortæller Anette. Hun påpeger samtidig trygheden i opfølgningssamtalerne og dét, at nogle tror på hende. Går du også med en iværksætterdrøm? Så kontakt endelig Søren Rigborg på tlf. +45 61 62 81 67 eller mail sr@vaeksthimmerland.dk

Scroll to Top