Flere sider af bæredygtighed hos Øgaard

Øgaard har netop haft Patrick Roesdal i praktik, som læser til energiteknolog. Gennem sit praktikforløb har Patrick løst mange værdifulde opgaver hos Øgaard herunder bæredygtige løsning. En anden side af bæredygtighed ser man hos Øgaard ved ansættelsen af Emilie Nielsen, der næsten er blind. Med sin solide uddannelsesbaggrund løser hun kommunikationsopgaver, som også skaber stor værdi for virksomheden. 

Patrick har netop afsluttet sin ni ugers praktikperiode hos Øgaard. Med uddannelsens fokus på energioptimering og minimering af energiforbrug i forhold til både miljø og økonomi, har han løst mange spændende opgaver hos Øgaard.

Praktikken har åbnet op for gode muligheder for at lære fra de ansatte, der mestrer håndværket, imens det at omsætte teorien fra skolebænken til praktisk anvendelse også har været en afgørende del af hans praktikoplevelse. Arbejdet i en servicevirksomhed har givet ham mulighed for at tackle ad hoc-opgaver og dykke ned i områder såsom varmepumper og solcelleteknologi.

Med sin uddannelsesbaggrund har det været muligt for Patrick at se flere vinkler og tilføje værdifulde input til forbedringer og optimeringer hos Øgaard. En af disse opgaver har været på en vinduesfabrik, hvor han har været med til at rådgive omkring udskiftningen af varmepumper. Han identificerede problemstillinger og udarbejdede løsninger, der ikke kun forbedrede virksomhedens processer, men også dens fremtidige muligheder.

Når man spørger Patrick, hvad han har fået ud af sin praktikperiode, er svaret klart: En mulighed for at afprøve sin teoretiske viden i virkeligheden. Gennem praktisk erfaring har han fået et dybere indblik i energiteknologiens verden og opdaget de udfordringer, man ikke nødvendigvis støder på i klasseværelset.

Oegaard

Den sociale ansvarlighed i højsædet

Imens Patricks uddannelse har fokus på bæredygtighed igennem blandt andet energioptimering, viser Emilie Nielsens historie en anden side af bæredygtighed, nemlig social ansvarlighed. Emilie har gennemgået en imponerende rejse, der viser hvordan viljen til at overvinde hindringer samt arbejdsmoral, kan føre til succes på trods af et synshandicap. 

Emilie er uddannet Cand. Merc. i organisation og strategi, og er i dag ansat i fleksjob som SoMe og kommunikationsmedarbejder hos Øgaard. Med et synshandicap og en synsrest svarende til 8%, giver det reducerede timeantal Emilie muligheden for at bruge sine faglige kompetencer til at gøre en forskel, samtidig med at familielivet hænger sammen. En balancegang hun sætter pris på, selvom det har krævet en tilvænning.

Indehaver af Øgaard, Rikke Øgaard, fortæller også, at hun sætter stor pris på Emilies bidrag til virksomheden og påpeger, at det slet ikke var nødvendigt at have bekymringer omkring Emilies arbejdsevne på grund af hendes handicap:

“Når man ansætter en medarbejder med et handicap, er det forbundet med bekymringer for, hvilke opgaver man eksempelvis kan overgive. Disse bekymringer er blevet gjort fuldstændig til skamme, og vi sætter alle stor pris på at have Emilie hos os. Hun har været åben helt fra starten, og tager et stort ansvar helt af sig selv” fortæller Rikke

Emilies historie er et eksempel på, hvordan uddannelse og viljen til at kæmpe imod fordomme og barrierer kan føre til succes. Hun er fast besluttet på at modbevise de fordomme, der stadig eksisterer omkring ansættelse af personer med handicap, og insisterer på, at personer med handicap kan have en enorm værdi og bidrage positivt til arbejdspladsen, hvis de blot gives muligheden.

Scroll to Top