Indlæser begivenheder

« All begivenheder

Bæredygtigt iværksætteri i Vesthimmerland

21. maj 2021 @ 8:30 - 16:15

Erhverv Væksthimmerland og oplysningsforbundene SFOF og LOF indbyder til en dag med inspirerende oplæg, input fra bæredygtige erhverv, fra kunstverdenen og fra folk med indsigt i bæredygtige, lokale fællesskaber. Vi inviterer til en dag, hvor ideer skal frem i lyset, nye skal opstå og sparring og netværk er på dagsordenen, uanset om du drømmer om at starte en virksomhed, sætte liv i din landsby eller noget helt andet.

Konferencen holdes på Vitskøl Kloster, som ligger ved Limfjordens Vestbred. Klostret er grundlagt i 1158 og er et af Europas ældste, bevarede klostre. Det er blandt andet kendt for sine haver, Apotekerhaven er en af dem, og den indeholder mange forskellige lægeurter, som oprindelig blev samlet ind af munkene fra Cistercienserordenen. I dag bruges klostret til konferencer og overnatning. Gartneriet drives i dag af TAMU-uddannelsen.

Vores mål for dagen er at få alle de gode ideer frem, som ligger og ulmer blandt folk i Vesthimmerland, at inspirere hinanden, sparre og netværke, og dermed være med til at skabe grobund for nye initiativer. De ideer, der kommer frem i løbet af dagen, samles op, og efterfølgende bliver der mulighed for nogle mindre arrangementer, hvor de bedste ideer hjælpes på vej.

Alle borgere i Vesthimmerland er velkomne til en forrygende dag, hvor du også inviteres på frokost. Der er gratis adgang, men desværre et begrænset antal pladser pga. restriktioner. Der er krav om fremvisning af gyldigt Corona pas.

 

Program:
Kl. 8.30: Velkomst og kaffe
Kl. 9.00: Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø lægger op til dagen. Hun taler om det altafgørende ved forpligtende fællesskaber, om hvad coronaen har betydet for os kulturelt, og hvor vi er på vej hen.
Liselotte styrer os gennem dagen.
Kl. 9.30: Det bæredygtige fællesskab: Om landsbyklynger i Danmark
Mette Børgesen og Lise Grønbæk, DGI, fortæller fra den rapport, de har skrevet i samarbejde med RealDania og Lokale & Anlægsfonden, om hvad det er, der skaber bæredygtige fællesskaber.
Kl. 10.00: Fortællinger om bæredygtige virksomheder og deres betydning for lokalområdet

  • Coop, Nikolaj Jæpelt
  • Greenway, Søren Andreassen, Tolne
  • Better World Fashion, Thomas Thomsen

Kl. 11.10: Brainstorm og inspirationsworkshop: Få de gode ideer og drømmene på bordet
Kl. 12.00: Frokostpause
Kl. 12.45: Kunsten som iværksætter. Fortællinger om projekter og store og mindre virksomheder, der med udgangspunkt i kunst og kreative erhverv har skabt liv, identitet og arbejdspladser

  • Struer, Lydens By, Mathilde Blach Andersen
  • Grasslands og Projekt Stol, Lene Noer
  • Keramiker, gæstgivergårdejer, antropolog, kreativ koordinator, Gregory
  • Hamilton Miller, Tolne
  • Udvikling og fællesskaber, Louise Straarup, specialkonsulent, Statens Kunstfond

Kl. 14.05: Kaffe
Kl. 14.15: Opsamlingsworkshop: Konkrete ideer, projekter og netværk
Kl. 14.45: Plenum: Refleksion over dagens forløb. Opsætning af posters med konkrete ideer
Kl. 15.15: Steffen Max Høgh, oplæg om Bæredygtig business. Vi får det sidste boost inden vi går hjem
Kl. ca. 16.15: Slut

Tilmelding: https://sfof.nemtilmeld.dk

Det er først til mølle princippet. Er du uheldig ikke at kunne få en plads, opretter vi en venteliste. Du kan skrive til sfof@sfof.dk.

Detaljer

Dato:
21. maj 2021
Tidspunkt:
8:30 - 16:15
:
, ,

Sted

Vitskøl Kloster
Viborgvej 475
Ranum, 9681
+ Google Map
View Sted Website