Indlæser Begivenheder
Hybrid Hybrid begivenhed

På denne konference for nordjyske SMVére sætter vi fokus på den nyeste viden inden for områderne digitalisering og automatisering, og vi giver dig svaret på, hvorfor netop disse emner er vigtige  for produktionsvirksomheder.

På konferencen byder vi velkommen til en række eksperter på deres område, og vi deler eksklusive case-historier fra nordjyske virksomheder.
Vi vil desuden forsøge at give et bud på mulighederne i fremtiden aktualiseret ved bud på fremtidens produktionsanlæg samt løfte sløret for nogle af de store, spændende nationale samarbejder og ”hubs” som bl.a. AAU er en del af, og som giver muligheder for de nordjyske virksomheder fremover.

Konferencen danner også rammen om afslutningen på det nordjyske digitaliseringsprojekt Nordvest Smart Produktion (NVSP) hvorfra dugfrisk viden og erfaringer deles. Viden, som du kan bruge i din virksomhed.

Program

11.30 Ankomst og frokost

12.15 Velkomst og rammesætning af dagen v/ konferencier Pia Beltoft, TV2Nord

12.25 Nordvest Smart Production – Afsluttende bemærkninger v/ Ph.D Henrik Scharfe NVSP har demonstreret værdien af opsøgende innovation, videns kredsløb og et stærkt
fokus på digital forretningsudvikling hos områdets virksomheder. Men udover at være et projekt til efterfølgelse, markerer NVSP også en retning for fremtidig erhvervsudvikling.
I dette indlæg peger Henrik Scharfe på nogle af de vigtigste tendenser, NVSP har understøttet, og ser samtidigt på de perspektiver, der åbner sig i kølvandet på projektet.

12.55 NVSP-resultater og erfaringer med digital transformation v/ Henrik L. Egestad, tidl. Programme Director, Fonden Autonomous
Med udgangspunkt i resultater skabt i NVSP projektet fortæller Henrik om erfaringer fra projektet. Henrik afklarer en gang for alle hvad digital transformation i virkeligheden er
og eksemplificerer hvordan digital transformation kan bruges til at accelerere vækst og skabe værdi for din virksomhed.

13.15 Forretnings- og teknologiudvikling, erfaringer med de nye principper v/ Svend Aage Hansen, Institut for materialer og Produktion på Aalborg Universitet.
Svend Aage fortæller om erfaringerne med modenhedsanalyse, forretningsudvikling og teknologiudvikling, herunder produktudvikling og procesudvikling. De metoder og værktøjer, der fungerer, er ofte ret simple og lette at bruge, så der vil være inspiration man kan tage med hjem. Desuden vil der blive vist eksempler på anvendelsen af Industri 4.0 teknologierne, bla. 3D-print, 3D scanning, laserskæring, IoT, dataopsamling mm.

13.35 Kaffepause (15 min.)

 13.50 Case historier fra virksomheder
Introduktion v/ konferencier Pia Beltoft, TV2 Nord

13.55 Teknologiudvikling i PanPac Engineering i samarbejde med AAU og projekt Nordvest Smart Produktion (NVSP) v/Svend Aage Hansen, Institut for materialer og Produktion på Aalborg Universitet.
PanPan Engineering udvikler og producerer robotløsninger til palleteringsopgaver på den globale markedsplads. Ordrebogen er fuld, der er travlhed, og det er svært at få tid til
udvikling af helt nye maskintyper. Derfor lå ønsket om udvikling af en automatisk sækkeåbner stadig i skuffen. Opgaven blev taget op i NVSP projektet, i et tæt samarbejde, hvor der blev brugt en eksperimenterende og afsøgende tilgang til mulige løsninger, og det har foreløbig resulteret i efterfølgende patentansøgninger. Prototype 2 er under opbygning og der er allerede en forudbestilling af den første maskine når den er klar.

14.10 Ny digital løsning til produktionen i Lykatec ApS v/ Direktør René Bang Lynge og projektansvarlig Kim Gam-Jensen, Lykatec
Sammen med NVSP projektet har Lykatec fået udviklet en digital løsning, der erstatter manuelle tegninger på pludseligt opståede produktbehov. Løsningen er en APP, som både sikrer hastighed og kvalitet i produktionen.

14.25 3D print hos Inelco Grinders A/S v/ Magnus Weber, R&D engineer, Inelco Grinders A/S
Samarbejde mellem Inelco Grinders A/S og AAU om strukturering af udviklingsproces og muligheden for anvendelse af 3D printere til produktion af salgbare produkter.

14.40 Fremtidens intelligente produktionsanlæg v/ Ole Madsen, professor, Institut for materialer og Produktion på Aalborg Universitet
Ole Madsen giver et indblik i, hvad fremtiden byder på af intelligente produktionsanlæg samt et kig ind i de kommende nationale samarbejdsprojekter og HUBS som AAU bl.a. er en del af og hvad de kan give af muligheder for nordjyske virksomheder.

15.10 Afslutning og spørgsmål

15.30 Tak for i dag

Se med Live på YouTube fra kl. 12:15 her.

Del denne historie, Vælg din platform!

Go to Top