Nu har virksomheder i Region Nord og Midtjylland mulighed for at indgå i et forløb, der skal sikre en stærkere og grønnere virksomhedsprofil.

Implementering af bæredygtige tiltag og vedholdenhed på den længere bane er noget af det vigtigste, men også det sværeste, for virksomheders bæredygtige udvikling. Derfor er Erhverv Væksthimmerland og erhvervsrådene i Viborg, Skive og Randers gået sammen om at tilbyde et forløb, der skal understøtte bæredygtig udvikling og støtte grønne virksomheder.

Forløbet hedder StartUp Green og er et udviklingsforløb for virksomheder, der ønsker en grønnere og mere bæredygtig forretningsmodel. Projektet er finansieret af Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, som ser et stort potentiale i sådan et forløb:

”I Sparekassen Danmark Fonden Himmerland ønsker vi at bidrage til øget bæredygtighed og den grønne omstilling. Derfor er det oplagt for os at støtte et spændende lokalt projekt som StartUp Green, der arbejder med at understøtte og fremme den bæredygtige udvikling i virksomheder. Det er altafgørende at investere i innovation, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling,” siger fondens formand Michael Jørgensen.

Sparekassen Danmark Fonden Himmerland er den største af sparekassens 13 fonde, der støtter velgørende og almennyttige initiativer i deres lokalsamfund.

StartUp Green skal skubbe yderligere til den bæredygtige udvikling og være med til at samle virksomheder og interessenter i et regionalt økosystem, der arbejder for mere bæredygtig udvikling. Det er vigtigt for fremtiden, at få bæredygtighed integreret i virksomhederne.

Undervisningsforløb skal sikre flere bæredygtige tiltag og initiativer
Gennem et undervisningsforløb vil deltagerne få faglig viden og inspiration til en grønnere forretningsplan samt viden om, hvordan de helt konkret kan implementere bæredygtige tiltag i virksomheden.

Foruden at bidrage med viden skal StartUp Green hjælpe virksomhederne med at kommercialisere deres grønne ideer og initiativer samt få værdien af deres bæredygtige produkter/services formidlet ud til potentielle kunder. Det sker gennem undervisning, workshops, sparring og netværk.

Erfarne erhvervsfolk som mentorer
Det er erfarne erhvervsfolk fra relevante brancher, der skal agere Business Coach for virksomhederne. Business Coachene skal sikre implementering af værktøjer fra forløbet samt guide de deltagende virksomheder i den rigtige retning, så de opnår og vedholder deres mål om en grønnere virksomhedsprofil.

Læs mere på www.startupgreen.dk

Kirsten Heisz
Kirsten HeiszKonstitueret Erhvervschef
+45 27 15 23 38
kh@vaeksthimmerland.dk
Søren Rigborg
Søren RigborgErhvervskonsulent
+45 61 62 81 67
sr@vaeksthimmerland.dk