Hvad der startede som et hobbyprojekt i sin fars garage, er i dag blevet til en attraktiv virksomhed og levevej for Niklas Andersen. I farens garage lavede Niklas højbede af stål, som han solgte på Den Blå Avis. Det viste sig, at der var stor interesse for dette produkt, og herefter gik det stærkt for Niklas, hvor han startede virksomheden, Stålhaven, og igangsatte en større produktion af produkter i stål.

På grund af den store interesse for Stålhavens produkter, har det, efter blot to år, været nødvendigt for Stålhaven, hele to gange, at skaffe nogle større lokaler til deres kontor, produktion og lager. Virksomheden befinder sig derfor nu på Tolstrupvej 40 i Løgstør, hvor der er plads til Stålhavens fortsatte udvikling. Denne udvikling kræver flere medarbejdere og på trods af, at Niklas nu har 10 ansatte i produktionen, mangler han stadig hænder, som har vist sig at være svære at få fat i.

Niklas udtaler på baggrund af manglen på arbejdskraft:

”For mig har anciennitet eller faglig baggrund ikke betydning. Man kan sagtens lære her, hvis bare man har interesse og flair for smedearbejdet”

Stålhavens lærling, Tobias Jørgensen, sliber højbede 

Ejer af Stålhaven, Niklas Andersen

Finansiel støtte til maskiner i produktionen

Som mange andre virksomheder er Stålhaven ramt af de stigende priser som følge af Coronakrisen og krigen i Ukraine. Men på trods af en dyr flytning af virksomheden og stålpriser, der er steget med 60%, regner Niklas stadig med, at han vil se en fordobling af omsætningen, når året er omme. Dog havde denne fordobling ikke været mulig uden udskiftning til nogle mere effektive maskiner i produktionen.

Med hjælp fra Erhverv Væksthimmerland har det været muligt for Stålhaven at udvide produktionen med nye maskiner. Blandt andet med en ny maskinsaks, som benyttes til at klippe stål, og som arbejder 50% hurtigere end den gamle. Sådan en maskine koster 180.000 kroner, men med finansielstøtte i form af LAG-midler har Stålhaven kun selv skulle lægge de 90.000 kr. for maskinen.

Den nye maskinsaks (rød) ved siden af den gamle (grøn)                      

Smed, Jens Lolholm, foran nyt rullebord til at flytte de tunge højbede

Kreativiteten fortsætter

De mest solgte produkter hos Stålhaven er højbede, spejlbade og bålfade. Selvom dette salg går lovende, sætter det ikke en stopper for Niklas’ kreativitet i form af at blive inspireret af nye produkter samt tilføje dem til sortimentet. Derfor er det sikkert ikke slut med nye produkter og ideer fra Niklas her. Så følg med i Stålhavens rivende udvikling og se alle deres produkter på  https://staalhaven.dk/

Går du med tankerne om at starte egen virksomhed? Så kontakt erhvervskonsulent, Søren Rigborg, på tlf: +45 61 62 81 67 eller mail: sr@vaeksthimmerland.dk for at høre mere om, hvordan vi på Erhverv Væksthimmerland kan hjælpe dig med opstartsudfordringerne.