Hvert år uddeler Aars Erhvervsråd ”Foretagsomhedsprisen” til en virksomhed, der gør det særligt godt, har opnået stor vækst og som er til inspiration for andre virksomheder. I år har erhvervsrådet valgt at hylde CORE-emt A/S, som med sin store vækst igennem de sidste 11 år, har vist, at de gør nogle unikke tiltag for at udvikle virksomheden. Bag virksomheden står Steen V. Haugbølle, som er direktør i CORE-emt. Steen står også bag opstarten af cykelforretningen BLVD Bikes i Aars, hvor service og den bedste vejledning til både cykelentusiaster og hverdagscyklister er i højsædet

Nye muligheder blev set.

Steen V. Haugbølle er 55 år og ejer af CORE-emt A/S. Virksomheden leverer maskiner og service til elektronikproducerende virksomheder.

Steen har ikke arbejdet i denne branche hele sit arbejdsliv. Steen startede i sin tidlige ungdom med at være cykelsmed i den lokale cykelforretning, K.C Trim på Markedsvej i Aars, og har sidenhen arbejdet i flere fag. Først som elektronikmekaniker ved GPV i Aars, og senere som servicetekniker ved Phillips. Det var her han stiftede bekendtskab med Yamaha produkterne og blev repræsentant for og fik et godt kendskab til disse produkter. Gennem sit arbejde som serviceteknikker, stiftede han også bekendtskab med salg. Han fandt lynhurtigt ud af, at det var her, han havde størst succes. Dette resulterede i, at Steen i 2005 begyndte som sælger ved Phillips, og blev ved sådan de næste 4-5 år, inden han blev salgschef for det nordiske marked. Så ramte finanskrisen og Phillips valgte at lukke deres europæiske afdelinger, heriblandt også den Nordiske. Steen så dog nye muligheder, hvilket er vældig kendetegnende for ham.

Steen V. Haugbølle ved en af de mange Yamaha produkter, som virksomheden forhandler.

Stor opmærksomhed på service og detaljer.

Der er ikke langt fra tanke til handling, når det gælder Steen, så i forlængelse heraf startede Steen virksomheden CORE-emt A/S, lejede sig ind på kontoret hos Kastberg A/S og valgte Hans Jørgen Kastberg som bestyrelsesformand. For øvrigt en post Hans Jørgen stadig bestrider til stor glæde for Steen. De to har været venner siden barndommen, og Steen sætter stor pris på Hans Jørgen Kastbergs store erfaring fra erhvervslivet samtidig med, at Steen ønsker en professionel bestyrelse.

Steen startede ene mand, men allerede efter en måned ansatte han sin første teknikker. En tidligere kollega, Brian Thiel, som Steen har stor tillid til, og som fortsat er i virksomheden.

Steen ville drive virksomheden på en anden måde, end man normalt ville drive den type virksomhed. Steen ville have hele paletten uden agenter og med stor vægt på service. Her havde Steen gode muligheder, da Yamaha altid har været meget tilfredse med samarbejdet og gerne ville satse på Steen som samarbejdspartner. Og den dag i dag har CORE-emt hele produktlinjen fra dem.

CORE-emt’s vision er at levere god service. Virksomheden har en anden tilgang til service end konkurrenterne, hvilket betyder, at CORE-emt har ansat egne teknikere.  Dette sikrer at CORE-emt kan levere og servicere de maskiner, kunderne har, og samtidig kan teknikerne også være en del af det gode team, der er i virksomheden.

Et fortsat samarbejde med bekendtskaber, som har taget virksomheden globalt.

Væksten i CORE-emt er skabt i samarbejde med små lokale virksomheder såvel som med internationale virksomheder. I dag leverer CORE-emt udstyr til hele verden!

Virksomheden har servicekontrakter på 400 maskiner verden over, og teamet tæller i dag 11 ansatte, blandt disse ses også internationale medarbejdere, bl.a. i Finland og Mexico.

Selv fra lokalområdet.

Steen er opvokset i Aars. Her bor han sammen med sin hustru Mette, som oprindeligt kommer fra Sjælland. Sammen har de to børn. Derudover cykler Steen på hobbyniveau, så den indre cykelinteresse er ikke sat helt på standby endnu.

Den store succes har også betydet, at CORE-emt vil give igen til både lokalt og globalt.

I takt med at CORE-emt er vokset, føler Steen, at det er vigtigt at have et socialt ansvar som virksomhed. Den første organisation han valgte at støtte var PLAN Børnefonden. Her støtter han et barn i Afrika. En anden organisation er Familier med kræftramte børn, hvor han støtter, så børnene og deres familier bl.a. kan komme på deres årlige tur til Legoland.

I 2019 fik Steen øje på Aleksej Calmann, som er Ironman og bl.a. har deltaget ved verdensmesterskaberne. Igen ses Steens store engagement, og Core-emt blev sponsor for Aleksej. Steen havde læst om Aleksej Calmann i avisen og var meget imponeret, og i oktober 2019 var Steen og hans hustru Mette med Aleksej på Hawaii, hvor han deltog i VM for ironman

Hos CORE-emt er der også undervisningsfaciliteter til kundernes oplæring i produkterne.

CORE-emt A/S’ vækst har givet stor anerkendelse og symboler herpå er synligt placeret i virksomheden.

Udover at være sponsor for Aleksej Calmann, har Steen og Aleksej også åbnet en cykelforretning i Aars. Som den tidligere cykelsmed og hobbycyklist Steen er, kunne han se muligheder i det. Ligesom hos CORE-emt er der også i cykelforretningen lagt stor vægt på den gode service, og at kunderne får den rette rådgivning/vejledning til at finde de fritidsting, der passer bedst til den enkelte.

Kunne aldrig have gjort det uden sine medarbejdere.

Der har været bump på vejen, som i alle virksomheder, og det er helt klart her Steen mener, at det er vigtigt med et godt team. Det er vigtigt, at CORE-emt er en god arbejdsplads og man har det godt sammen. Og som Steen siger: ”Det skal være sjovt at gå på arbejde”. Derfor er det også vigtigt for Steen, når han ansætter nye medarbejdere, at de passer godt ind i teamet.

For den positive vækst CORE-emt har haft, havde ikke været muligt uden hans team. For som Steen selv siger: ”Jeg kunne aldrig have gjort det uden det team, jeg har. De står altid klar til at tage kampen op. De står altid bag mig.”

Selvom Steen har et godt team, vil han gerne udvide det med en ny tekniker. Den nye tekniker er fundet og kommer fra Sri Lanka. Steen er ikke i tvivl om, at han passer ind i teamet og vil falde godt ind i det sammenhold og den interne humor, der er i virksomheden. Desuden har han de rette kompetencer til at kunne servicere kunderne.

Hvad fremtiden bringer for CORE-emt A/S, ved Steen ikke, ”det må tiden vise”, udtaler han.