Så kom dagen endelig, hvor vi i samarbejde med Spar Nord, for femte år træk kunne sige tillykke til Årets Iværksætter. Og sikken et stærkt felt! Ud af de 7 nominerede stod 3 knivskarpe iværksættere tilbage i feltet.

Det var tre spændte virksomheder (Spice by Spice, GearBoks og Kaya Herbs) der var mødt op med hver to veloplagte repræsentanter og det var tydeligt at spore stoltheden hos dem, da de blev præsenteret på skærmen.

Vi måtte i år ty til en mere digital version af kåringen, som derfor foregik som en delvis digital event med en Livestream, de nominerede blev repræsenteret sammen med Spar Nord og Erhvervskontoret. Vinderen blev afsløret af Erhverv Væksthimmerlands formand Albert Veggerby på video.

Vinderen af Årets Iværksætter blev Kaya Herbs

Et stort tillykke til Kaya Herbs, for deres velfortjente pris som Årets Iværksætter. Kaya Herbs er stiftet af Robert Pedersen, Claus Wimmer-Aune i april 2017. Virksomheden driver vertikal farming af økologiske krydderurter.

Ideen opstod i Roberts baggang, da han har både en stor passion for planter og for LED – belysning. Netop det lange forberedende arbejde med at tilføre den helt rette næring til planterne via LED-belysning er det, der i dag bærer frugt i det 6 meter høje stillads, hvor der kan produceres 95.000 planter om måneden.

Hele konceptet og forretningen er lykkedes fordi, der fra starten er tænkt kommercielt, har været et skarpt idégrundlag og fordi virksomheden har fået de rette ressourcer og kompetencer ind i virksomheden i den rigtige rækkefølge.  Kaya Herbs har indgået et samarbejde med en stor detailkæde og forventer en fordobling af produktionen i 2021.

Kaya Herbs blev nomineret for deres gennemarbejdede idé, fokus på fremtidens fødevareproduktion, bæredygtige og grønne forretningsmodel og ikke mindst deres evne til at skaffe funding og at have store ambitioner til at skabe en skalérbar virksomhed helt fra starten.

Formanden for Erhverv Væksthimmerland, Albert Veggerby udtaler:

”Kaya Herbs vinder årets iværksætterpris på baggrund af virksomheden, er et moderne økologisk gartneri med en rodfæstet passion for planter

Bestyrelsen i Væksthimmerland mener der er stort vækstpotentiale i Kaya Herbs og virksomheden opfylder præcis definitionen på en iværksætter virksomhed, hvor en god i de – bærer igennem.

Gartneriet producerer økologiske krydderurter under LED-vækstlys, efter biodynamiske principper.

Derved er Kaya Herbs lykkedes med at producere krydderurter sæsonuafhængigt som er 100% organisk dyrket, med et mindre energiforbrug samt en bæredygtig og miljøvenlig produktion.

Bestyrelsen i Væksthimmerland, mener at netop disse kvaliteter er afgørende for virksomhedens fremgang og fremtid.”

Robert Petersen og Claus Wimmer-Aune (Kaya Herbs), som begge var mødt op for at deltage i kåringen, var tydeligt berørte af situationen og udtalte ”Vi er både meget beærede og måske også en lille smule rørt (red. Hvilket var meget tydeligt). Vi kæmper hver dag for at få realiseret vores drøm, og det er altid rart at få en anderkendelse. Når det så er sagt så er vi blevet modtaget rigtigt godt i Aars og vi føler næsten, at vi er blevet båret frem og al den hjælp vi har kunnet ønske os har vi fået.” Claus bragte også en tak til FGU Himmerland for det gode samarbejde, hvor elever fra FGU har været i arbejdsprøvning hos Kaya Herbs, og har hjulpet med at få bygget anlægget op så det var muligt at begynde at dyrke krydderurter vertikalt.

På vegne af Spar Nord overrakte Områdedirektør Klaus Holleufer Frederiksen den kontante del af prisen til Kaya Herbs, og udtalte en stor glæde over samarbejdet om at anerkende og hylde de lokale iværksættere i Vesthimmerland for deres initiativ og gåpåmod.

”Fra Erhverv Væksthimmerland skal der lyde et stort tillykke til Kaya Herbs, men også et tillykke til de to øvrige nominerede virksomheder. Det var et stærkt felt der var repræsenteret, og vi er stolte af at vi har så mange dygtige iværksættere i Vesthimmerland, ikke blot vindervirksomheden og de to andre nominerede, men også hele det indstillede felt af syv iværksættere. Samarbejdet med Spar Nord har endnu engang vist sig at bære frugt og det er ikke sidste gang vi kårer Årets Iværksætter i Vesthimmerland i samarbejde med dem.” udtaler Erhvervskonsulent Søren Rigborg og Erhvervschef Dan Skovgaard.

GIK DU GLIP AF LIVE EVENTET? SÅ SE ELLER GENSE DET HELE LIGE HER

Code of Care Vesthimmerland