Voxmeter

Spørgsmål:

Det er ofte på baggrund af kriser, at nye kreative idéer opstår. F.eks. idéer til nye produkter eller services. Har din virksomhed udviklet nye produkter eller services her under krisen, eller har I måske fundet nye måder at gøre ting på, som kan hjælpe jer nu og i fremtiden?

De mange møder, som normalt holdes i dagligdagen og forskellige steder rundt i Danmark, er blevet digitale. Dette opleves generelt som en god løsning/mulighed og investering, da medarbejderne kommer til at spare tusindvis af kørte kilometer om året. Virksomhederne giver udtryk for, at de er blevet dygtigere til afholdelse af de digitale møder.  Og de mener, at det også vil blive et redskab i fremtiden, og der vil kunne spares en del på rejsekontoen med baggrund i den erfaring, som man har fået i den nuværende situation.
Den tvungne digitale udvikling ses også andre steder, hvor f.eks. tidligere fysiske kundebesøg er blevet til online ’besøg’. Virksomhederne gør deres bedste for at gøre kunderne opmærksomme på, at de fortsat kan hjælpe dem – også uden at være til stede fysisk.

Virksomhederne har lavet mange forskellige nye tiltag under Coronakrisen. Nogle virksomheder har brugt tid og ressourcer på at få mandskabet delt op i mindre grupper, hvor de blandt andet har stillet flere mandskabsskure op, så der spises i mindre grupper.

Andre har fjernet leveringsgebyret for udbringning af varer indenfor bygrænsen og sænket prisen for levering i resten af Vesthimmerland. Dette har kunderne taget godt i mod, og det har givet chaufførerne mere at køre med. Derudover har en virksomhed udvidet deres produktsortiment og lavet bag-selv-kits til hjemmebag, som har været en stor succes blandt børnefamilier.

I finanssektoren er der ikke noget nyt under solen på produktsiden. Dog fornemmes en anderledes tilgang til denne krise, da det er en sundhedskrise, som udløser en efterfølgende økonomisk krise. Staten har også lavet helt ekstraordinære lukrative hjælpepakker til erhvervslivet herunder bedre kautionsmuligheder gennem Vækstfonden og Eksportkreditfonden. Det gør det nemmere for finanssektoren at hjælpe udfordrede og eventuelt sårbare virksomheder. Flere giver tilmed ydelseshenstand uden ekspeditionsgebyr, hvilket er nyt.

 

 

Eksterne rådgivere sidder stadig klar til at hjælpe!

Early Warning tovholder Claus Hein, Erhvervshus Nordjylland: 31104652, ch@ehnj.dk

Statsaut. revisor Ole Hosbond Poulsen, Beierholm: 96668466, ohp@beierholm.dk

Advokat, Carsten Egebæk Kjeldsen, Advokatfirmaet Himmerland: 98624000, cek@advhim.dk

Advokat Rune Hyllested, Storm Advokatfirma: 22225524, rh@stormadvokatfirma.dk

Detailhandelsrådgiver Søren Rigborg, Aars Handel: 21968888, mail@aarshandel.dk