Voxmeter

Spørgsmål:

”Et enigt Folketing har i dag d. 19. marts vedtaget en særlov med en hjælpepakke til erhvervslivet, der lægger op til at bruge op mod et trecifret milliardbeløb for at sikre virksomheder, studerende og lønmodtagere. Kommer denne hjælpepakke til at have betydning for din virksomhed – og hvordan?”

 

Nogle virksomheder er meget negativt påvirket af krisen, og har brug for hjælp. Andre har fået nye muligheder som følge af krisen og er måske endda positivt påvirket. Andre mærker ikke nogen væsentlig forskel og bliver ikke påvirket af krisen, så længe deres kunder kan holde deres virksomheder kørende.

Nogle virksomheder har valgt at lukke dørene til kontorerne, og svarer kunder og henvendelser på telefon og mail. Samtidig forsøger man rundt omkring at afvikle afspadsering og ferie. Der opleves stor forståelse for denne måde at håndtere situationen på, selvom det kan give lidt udfordringer over hele linjen i hverdagen. I nogle brancher skal produkterne fremvises personligt for kunderne, og det oplever de ikke muligt af fare for smitterisiko. Her har man taget alternative måder i brug, og det hele er blevet mere digitalt med billede og videofremvisning. Situationen er alvorlig, men det tvinger også nogle til at tænke i mere digitale løsninger, som også kan anvendes i fremtiden. I nogle virksomheder kræver akutte opgaver fysiske hænder, og her sørger virksomhederne for at tage deres forholdsregler og dermed udføres opgaverne kun af én person.

Flere virksomheder er påvirket af krisen, men ikke ’nok’ til at få glæde af regeringens hjælpepakker. De kan ikke gøre brug hjælpepakkerne, da de ikke har mistet 30% af omsætningen – endnu. Dog er der positiv opbakning omkring tiltagene med udskydelse af am-bidrag og a-skatten, som kan hjælpe en smule på likviditeten.

Hvis du kunne tænke dig, at deltage i vores voxmeter erhvervspanel hører vi meget gerne fra dig! Husk vi på erhvervskontoret fortsat sidder klar til at hjælpe med spørgsmål på både telefon og mail!

 

Eksterne rådgivere sidder stadig klar til at hjælpe!

Early Warning tovholder Claus Hein, Erhvervshus Nordjylland: 31104652, ch@ehnj.dk

Statsaut. revisor Ole Hosbond Poulsen, Beierholm: 96668466, ohp@beierholm.dk

Advokat, Carsten Egebæk Kjeldsen, Advokatfirmaet Himmerland: 98624000, cek@advhim.dk

Advokat Rune Hyllested, Storm Advokatfirma: 22225524, rh@stormadvokatfirma.dk

Detailhandelsrådgiver Søren Rigborg, Aars Handel: 21968888, mail@aarshandel.

 

Er du iværksætter er vi også klar til at give iværksættervejledning over en videoforbindelse (Skype, Teams og Favetime). Kontakt Kirsten Heisz eller Anne Madsen.

Erhvervskonsulent Kirsten Heisz, 27152338, kh@vaeksthimmerland.dk

Erhvervskonsulent Anne Madsen, 25362066, am@vaeksthimmerland