Kulturhus Søttrup sætter fokus på FN’s 17 Verdensmål. I samarbejde med Hornum Borgerforening, Vesthimmerlands Gymnasium, Erhvervsskolerne Aars, Himmerlands Ungdomsskole, Ulstrup sogns menighedsråd og Erhverv Væksthimmerland.

Vi har bedt en række politikere, forskere, erhvervsfolk, kunstnere, musikere og andre, om at hjælpe os med at skabe viden, engagement og handling på de 17 verdensmål om bæredygtig udvikling – også i Vesthimmerland.

Entré 50 kr. pr. møde

Deltager man kun i mødet fra 17.00 – 19.00 er tilmelding ikke nødvendig. Ønsker man at deltage i fællesspisning (90 kr. pr. person) kl. 19.00 skal der tilmeldes senest 5 dage før, til Kisser@grishauge.dk

 

Mandag d. 13. januar

Tidl. Finans- og Udenrigsminister Kristian Jensen (Venstre), stiller spørgsmålet: Hvad betyder verdensmål for Vesthimmerland  og hvordan kan du også være med til at opfylde de flotte målsætninger. Kom og bliv inspireret og måske provokeret. Kristian Jensen har været i spidsen for den danske indsats allerede inden målene blev vedtaget.

 

Onsdag d. 5. februar

Adm. direktør i Dansk Energi Lars Aagaard

Regeringens 70 pct. CO2-reduktionsmålsætning: et banebrydende skifte i klima- og energipolitikken eller et bluff-nummer

Den nye socialdemokratiske regering præsenterede i sit forståelsespapir sammen med støttepartierne Radikale Venstre, SF og Enhedslisten en markant målsætning, om at nedbringe Danmarks CO2-aftryk med 70 pct. i 2030. Klima- og energipolitikken fylder mere end nogensinde i Folketinget, i den politiske debat og i samfundet i det hele taget. Hvad er op og ned og hvilke konsekvenser kan målsætningen få for almindelige danskere inkl. nordjyderne? 

 

Onsdag d. 26. februar

Månelandingsprojekt på speed: Hvordan vi når FNs 17 verdensmål i 2030 – ved Jakob Stoustrup, dansk forsker ansat ved Aalborg Universitet, Institut for Elektroniske Systemer og, Det Tekniske Fakultet for IT og Design hvor han fungerer som professor i reguleringsteori og som prodekan med ansvar for uddannelse og energiområdet.

I 1961 formulerede John F. Kennedy et ekstremt ambitiøst mål om at lande på månen inden for en dekade. Trods udbredt skepsis lykkedes det som bekendt, og vi har lige fejret 50 års jubilæet. I 2015 formulerede FNs 193 medlemslande et langt mere ambitiøst projekt i form af de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. I dette foredrag vil jeg gøre rede for, at vi faktisk kan lande dette projekt i løbet af den kommende dekade, og at resultatet vil være verdenshistoriens største spring fremad for menneskeheden.

 

Torsdag d. 5. marts

Forfatter Lene Rachel Andersen

Teknologi: nutid, fremtid, altid? – Ved Google mere om dig end din partner gør?

Computere sidder ikke længere blot i computere, og lytteapparater som Siri sidder ikke blot i din telefon. Processorer findes i alle mulige ting, og snart kommer der intelligent støv, som kan indlejres i forskellige former for materiale: Dit tapet kommer til at kunne tænke selv. Vi får besøg af Lene Andersen fra Fremvirke, der giver en introduktion til algoritmer, nanoteknologi, 4D-print, kunstig intelligens (AI), the Internet of Things (IoT), blockchain og meget andet. Og så diskuterer vi, hvordan vi bevarer humanismen. Det store spørgsmål er, kan teknologien hjælpe os i klimakampen. Der bliver også satirisk fællessang og nyheder fra fremtiden.

 

Onsdag d. 25. marts

Rektor for Vesthimmerlands Gymnasium Jette Rygaard

Direktør for Erhvervsskolerne Aars Ulf Givskov Bender

Forstander for Himmerlands Ungdomsskole Jesper Laubjerg

Hvordan klæder vi unge på til fremtiden?

Bæredygtig uddannelse – uddannelse i bæredygtighed

Kom og hør hvordan Vesthimmerlands Gymnasium, Himmerlands ungdomsskole og Erhvervsskolerne Aars håndterer klimaudfordringerne i den daglige undervisning og samtaler med de unge. Er det håb eller mareridt – dannelse eller u-dannelse??

 

Torsdag d. 16. april

Verdensmål og bæredygtighed i produktionen.

Genplast Farsø, ScandiByg Løgstør, TwinHeat Gedsted, Miljømærkning Danmark Løgstør og  Unoform køkken Farsø. Alle er erhvervsvirksomheder i Vesthimmerland, som kommer og præsenterer hvilke bæredygtige foranstaltninger de har med i produktionen. Direktør for Erhverv Væksthimmerland Dan Skovgaard er gennemgående facilitator  ved mødet.