Hermed har vi fornøjelsen af at udsende Erhverv Væksthimmerlands nyhedsbrev, det sidste inden sommerferien. Vi har både lidt nyheder og kommende arrangementer, vi gerne vil informere om. God læsning!

NYHEDER:

VUC tilbyder gratis opkvalificering af arbejdskraft.
Opkvalificering af medarbejdere skaber overskud – både på bundlinjen og på arbejdspladsen. Et samarbejde med HF&VUC NORD er med til at fremtidssikre din virksomhed – hvad end det er i offentligt eller privat regi. VUC designer undervisningsforløb ud fra jeres behov og ønsker, og har stor erfaring med undervisning på virksomheder. Undervisningsforløbet er gratis, og de hjælper gerne med at søge løntabsgodtgørelse i form af SVU og kompetencefondsmidler. Det kan således lade sig gøre at tilbyde medarbejderne en faglig opkvalificering helt uden omkostninger. For yderligere oplysninger kontakt Anne Louise Wraae Ebbensgaard, mail: aeb@hfvucnord.dk, tlf.: 24 83 75 87. Du kan også læse mere her.

 

Nye muligheder for internationale arbejdstagere
Har du international arbejdskraft, kan dine medarbejdere nu få hjælp til opholdstilladelser, CPR. Nr., skattekort m.m.
I International House North Denmark i Aalborg har man udvidet med International Citizen Service, hvor internationale arbejdstagere samt deres familier kan komme og få lavet blandt andet CPR-nummer, opholdstilladelser og skattekort. Det er nu obligatorisk at bestille en tid, hvis man som udenlandsk arbejdstager skal have behandlet sin opholdstilladelse, og samtidig kan de få en uforpligtende snak med en medarbejder i International House omkring de forskellige aktiviteter og tilbud, der findes. Du kan læse mere her.

 

ARRANGEMENTER:

Messe i Sverige for anlægs- og byggebranchen
Eksportrådet byder velkommen til messe i Sverige. Et af eksportrådets vigtigste opgaver er at give danske underleverandører mulighed for at markedsføre sig i en international sammenhæng via fælles platforme. Center for underleverandører arrangerer en messe i Sverige med en dansk fællesstand på Elmia Subcontractor. Messen besøges af et stort antal beslutningstagende indkøbere fra den svenske industri. Det foregår den. 12.-15. november 2019 i Jönköping. Der er mulighed for at tilmelde sig den danske fællesstand. Se mere på https://www.cfu.as/.

 

Messe i Norge for anlægs- og byggebranchen
I dagene fra den 16. – 19 oktober 2019 afholdes den norske byggemesse, Bygg Reis Deg. Dette er Norges største og vigtigste bygge- og anlægsmesse, og årets hovedtemaer for messen er digitalisering og bæredygtighed. Disse kombineres i 2019 med en lang række konferencer og workshops med særlig fokus på miljø, energi og digitalisering af byggeriet. Du kan læse mere her http://www.byggreisdeg.no/det-norske-byggemotet/. Det er også muligt at deltage i en fællesstand på messen.

 

Netværksmøde om bæredygtigt byggeri
Den 27. juni afholder NBE netværksmøde om bæredygtigt byggeri – en branche i forandring. NBE og EU-projektet Green Building A-Z afholder netværksmøde i forbindelse med afslutning af projektet. På dagsordenen er der blandt andet præsentationer af erfaringer fra projektet, inspiration fra branchen, hvordan vi er blevet bedre samt en fælles dialog om, hvad næste skridt er.
Netværksmødet er gratis at deltage i og tilmelding sker her https://nben.nemtilmeld.dk/169/.

 

Digital ledelseskultur
Den 14. august er der morgenmøde omhandlende digital ledelseskultur. På morgenmødet kommer vi med et bud på, hvordan du ruster virksomheden til at kunne arbejde med, opsøge og få gavn af de mange digitale værktøjer. Du skal tilmelde dig, hvis du er nysgerrig på: hvad det vil sige at være ”digitalt visionær”, hvordan digitalisering allerede nu udfolder sig i markeder og brancher. Hvis du ønsker at få en bedre forståelse for, hvordan organisation, kultur og forretning skaber et tættere samspil med kunder, kobler produkter og services stærkere sammen, og hvordan du tænker i digitale værdikæder og spotter nye forretningsmodeller. Tilmelding sker her https://businessrebild.nemtilmeld.dk/51/.

 

Førerløse køretøjer 
Den 20. August afholder Erhvervshus Nordjylland morgenmøde omkring førerløse køretøjer. Hvor mange lønkroner bruger du på at flytte dine vare rundt? Med førerløse køretøjer som trucks og andre mobile enheder kan du få nye ’automatiserede medarbejdere’, der kan arbejde døgnet rundt, aldrig bliver syge og kan koste helt ned til 77 kr. i timen. Kom til morgenmøde og hør, hvordan du kan øge din virksomheds effektivitet og produktivitet ved at digitalisere og automatisere jeres interne varetransport. Tilmelding sker her https://app.tame.events/e/75065250.

 

GOD SOMMER

Erhverv Væksthimmerland afholder ikke flere arrangementer inden sommerferien, men vi vender stærkt tilbage efter sommeren med første arrangement den 5. september, hvor offentlig indkøb er temaet. Årets sidste arrangement ligger den 12. november, hvor vi har den nye ferielov på dagsordenen. Arrangementerne er som altid gratis at deltage i og invitationer sendes ud, når datoerne nærmer sig.

Vi beklager, at vores arrangementskalender har været nede grundet ombygning af hjemmeside. Den virker igen med nyt design, så du nu kan tilmelde dig vores arrangementer direkte på vores hjemmeside.

Erhvervskontoret holder åbent hele sommeren, hvor vi sidder klar til at hjælpe, undtagen uge 30 hvor der er sommerferielukket! Vi vil ønske alle en rigtig god og, forhåbentlig, solfyldt sommerferie.