På Briefing-mødet d. 23. august tog 17 repræsentanter fra vesthimmerlandske virksomheder til Bjerringbro for at besøge Grundfos.

Virksomhedsbesøget havde til formål at se og høre om virksomhedens ’Factory of the Future’. Et initiativ, der blev påbegyndt for halvandet år siden, hvor fabrikken i Bjerringbro blev gjort til testcenter for strategiske digitaliseringsprojekter i produktionen. Der er tale om en fuld funktionsdygtig fabrik, der samtidig med den daglige drift skal afprøve nye produktionsmetoder. Med initiativet har Grundfos bogstaveligt talt hevet Industri 4.0 ned på produktionsgulvet og gjort til noget, medarbejderne er en del af og kan eksperimentere med.

Under rundvisningen, der blev foretaget af administrerende direktør Anders Lund Hansen og Lead Product Specialist Jonas Kildedal, fik deltagerne et indblik i fem pilotprojekter, som virksomheden allerede har opnået forbedringer og succes med. Jonas Kildedal fortalte bl.a. om Grundfos’ arbejde med at inkorporere virtual reality som oplæringsværktøj, et højteknologisk testcenter af færdigproducerede varer med indbygget demonstrationsrum og brugen af argumented reality til plukning på lageret.

Fra Erhverv Væksthimmerland skal der lyde en stor tak for gæstfriheden til Grundfos, og især til Anders Lund Hansen og Jonas Kildedal for rundvisningen og svarene på de efterfølgende spørgsmål.

 

Tilbage til nyheder