I går afholdt Erhverv Væksthimmerland Forummøde med fokus på forventninger til fremtiden og den hastighed, hvormed vores verden forandrer sig.
Forummødet blev afholdt hos GPV Electronics, der er Danmarks største elektronikvirksomhed. Hos GPV Electronics er der fuld fart på udviklingen – både i form af investeringer i nyt teknologisk udstyr, opkøb af anden virksomhed og udvidelse af markeder gennem f.eks. påbegyndelse af produktion i Mexico.

Arrangementet bestod også af indlæg fra henholdsvis Cheføkonom hos Spar Nord, Jens Nyholm, og Lektor på Aalborg Universitet, Claus Rosenstand.

Jens Nyholm fortalte om den globale økonomiske fremgang, som har været tilfældet i noget tid, og hvordan den har indvirkning på dansk økonomi. Overordnet ser den danske økonomi og vækst positiv ud, men vi skal se det i forhold til, at Danmark har relativt lave forudsætninger på de to primære parametre for vækst, nemlig mængden af arbejdskraft og kapital. Det betyder med andre ord, at en vækstrate på omkring 2% er godt i Danmark taget omstændighederne i betragtning.

Claus Rosenstand brugte i stedet sit indlæg i at fortælle om digital disruption, og hvor stor betydning dette kan have på måden at drive virksomhed på. Digital disruption handler i korte træk om, at en mindre virksomhed med færre ressourcer end en etableret virksomhed gennem digital forretningsudvikling eller teknologi formår at tage markedsandele fra den store konkurrent.
Claus indikerede også, at etablerede virksomheder bør tage dette emne seriøst – både som en måde at udvikle deres egen virksomhed på, men også som en måde hvorpå potentielle konkurrenter kan opstå på. For at kunne disrupte er det vigtigt, at man kan og tør forestille sig fremtiden, og i dette også tager de fremtidscenarier seriøst, der i første omgang virker meget anderledes. Claus pointerede også, at virksomhederne er nød til at acceptere, at virksomhedens kerneforretning måske skal forandres for at sikre en fortsat eksistensberettigelse.

Tilbage til nyheder

Nyhedsbrev

Nyheder og arrangementer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag informationer om vores seneste nyheder og kommende arrangementer.Kontakt os

Kontakt os

Kontakt vores team af engagerede medarbejdere, som alle står klar til at hjælpe dig.

Skriv i formularen herunder og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.